Kuchnia japońska-okonomiyaki-japońska pizza{



Temat filmu: Domowy przepis na pyszne japońskie okonomiyaki Składniki: porcja na 6 osób Na ciasto do okonomiyaków 2 jaja 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody Dodatki: 1/2 poszatkowanej główki białej kapusty 2 garście chipsów solonych 1 duża cebula pokrojona w kostkę suszone płatki tuńczyka sos okonomiyaki majonez jap . Oglądalność: 4076, czas trwania 15m 30s, ocena 67, reakcje 17.

Wasze opinie


Kuchnia japońska-okonomiyaki-japońska pizza

- Zrobiłam, nie miałam bonito suszonego więc intuicyjnie dodałam do majonezu trochę tuńczyka białego z oleju ze słoiczka i doprawiłam papryką wędzoną ,posmarowałam placek - na to jajo i sos, wszystkim smakowało, :) nie znam smaku tych płatków, dopiero będę polować na nie, ale tak sobie wyobraziłam na ten moment smak płatków bonito. Pozdrawiam
- Może i smaczne ale to nie okonomiyaki.
-
- Będę robiła w najbliższą sobotę, ale mam pytanie dotyczące sosu do okonomiyaki. W książce "Ramen zupa szczęścia i miłości" Tove Nilsson znalazłam przepis, w którym do sosu dodaje się jeszcze ocet ryżowy, wszystko razem się podgrzewa, dodaje się też potem odrobinę maizeny rozrobionej z wodą, by sos zagęścić. Można to pominąć?
- Dzisiaj zrobiłam małe okonomiyaczki :D z kapusty pekińskiej z 8cm plasterkami boczku na każdym, placuszki były bez smarowania sosem podczas pieczenia. Część polewaliśmy sosem i majonezem i nie dodawałam płatków bonito. Resztę bez żadnych dodatków i były obłędne :) fantastycznie wyczuwalna cebulka, kapusta i brzeżki są super chrupiące - taka biedna wersja ale nie mniej smakowita :) Kupny sos nie jest tak dobry jak ten z przepisu :)
- no i zrobiłam 4 takie "placki",
na dwie osoby to niezła wyżerka... na kolację :-)
pyyyszne, były z młodej kapustki :-)
na jutro zostało 1/2 główki więc będzie powtórka z rozrywki :-)
- Proste i przepyszne. Przebojem weszło w skład stałych potraw. Wszystkim smakuje!