Kuchnia japońska-Kociołek Nabe{



Zapraszam na film z instrukcją jak przygotować pyszny, japoński kociołek Nabe. W filmie gotowałam Nabeyaki Udon-Makaron Udon z kurczakiem w pysznym, aromatycznym dashi. Smacznego:) Składniki na kociołek o średnicy 18 cm dla 1-2 osób: 250 gram mięsa z udka kurczaka 1 łyżka sake 1 łyżka mirinu 1 łyżka sosu sojowego 1 opakowanie 200 . Oglądalność: 4340, czas trwania 6m 24s, ocena 85, reakcje 23.

Wasze opinie


Kuchnia japońska-Kociołek Nabe

- Zrobiłem i wyszedł bardzo dobry lecz według mnie makaron lepiej dać pod koniec gotowania bo za miękki wychodzi
- Czy aby gotować na stole wystarczy taka mini kuchenka elektryczna 1 palnikowa którą można dostać za 35zł w necie czy lepiej kupić taką mini gazówkę
-
- Wyglada dobrze.W małych miastach jest duzy problem z produktami.Ja ostatnio latałem po calym miescie zeby kupic ser parmezan .Mogłabys troche wiecej mowic o kazdej przyprawie bo mowisz nazwe a nawet nie wiem co to jest.Czy sake kupie normalnie w sklepie?czy mozna ja czyms zastapic?
- Zastanawiam się nad innymi składnikami bardziej Polskimi, mam wywar warzywny i tak myślę by po prostu dać jakiegoś pora, makaron, plastry jakiegoś surowego mięsa, coś jeszcze z warzyw(tu brak pomysłów co by się nadało), tofu, sos sojowy i tyle.
- Gramów było poprawnie :D świetny przepis :)
- Co to jest mochi? kojarzy mi się tylko z ciastkami i kluskami...
- Dzisiaj mi trzeba takiej potrawy z pewnością jest pyszna :) Czy dashi można przechować długo w lodówce czy trzeba szybko użyć? pozdrawiam ciepło i życzę miłej niedzieli,buziaki
- Gramów własnie pani Gabi, pierwszy raz od wielu odcinków powiedziała pani poprawnie ;-) Nie miałem śmiałości nigdy pani poprawiać, bo to trzeciorzędna sprawa, a najważniejsze w języku żeby się rozumieć. Można zapamiętać po prostu pamiętając że słowa w j. polskim się odmieniają, więc 1 gram, 2 gramy, 5 gramów, albo tak jak sobie niektórzy mówią, gram to na instrumencie, a gramów używam w kuchni ;-)
- U Ciebie zawsze coś intrygującego ☺ Świetny komentarz kulturowy!