Kuchnia japońska-Katsudon.{



Zapraszam na przepis na przepyszny japoński katsudon. Smacznego:) Składniki dla 1 osoby: 1 kotlet wieprzowy 1/3 cebuli 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka mirinu 100 ml bulionu dashi 1 jajko panierka panko sól, pieprz jajko do panierowania natka pietruszki biały ryż Kevin MacLeod: Ishikari Lore – na licencji Creative Commons Attribut . Oglądalność: 5281, czas trwania 8m 41s, ocena 166, reakcje 21.

Wasze opinie


Kuchnia japońska-Katsudon.

- czy zamiast dashi można dać rosół?
- Original Japanese way of coocking katsudon is different. Cutlet is cooked with source and onion first and then added with eggs.
For katsudon (or tonkatsu), in my opinion, better to use "karkowka" but not "schab", because Polish schab is not so soft as Japanese one.
Generally for donburi I could propose to use pan (patelnia) but not pot (garnek).
-
- Po raz pierwszy mój mąż zapomniał o dżentelmeństwie i zjadł mi połowę mojej porcji. To jest takie dobre!
- WITAM SERDECZNIE, CZY MOGŁABY PANI PRZEDSTAWIĆ PRZEPIS NA SUKIYAKI?OGLĄDAM PANI PRZEPISY I SĄ WSPANIAŁE. POZDRAWIAM.
- Dzisiaj slyszałam o tym daniu i proszę jest u Ciebie,super :)
- gdzie kupic panko
- Mniam! Kompozycja składników to tego dania bardzo mi przypadła do gustu :) Muszę kiedyś spróbować!
- Jak zawsze przesmacznie się prezentuje :) Muszę spróbować panko :)
- Wygląda przepysznie. Jak w Japonii. Pozdrawiamy z Tokio