Kuchnia indyjska-ser paneer w sosie butter masala.{



Zapraszam na pyszne wegetariańskie danie-ser paneer w sosie butter masala. Smacznego:) Składniki: 1 opakowanie 255 gram sera paneer 500 gram pomidorów lima 1 cebula 1 łyżka pasty czosnkowo-imbirowej 2 garści orzechów nerkowca 3 sztuki zielonego chili 100 ml wody 1 łyżka garam masala 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kol . Oglądalność: 4149, czas trwania 8m 6s, ocena 67, reakcje 5.

Wasze opinie


Kuchnia indyjska-ser paneer w sosie butter masala.

- Paneer domowy można zrobić ze zwykłego mleka 3,2% /3,5% w plastikowej butelce, mi zawsze wychodzi:)
ciekawy sposób na sos z orzechami nerkowca, chętnie spróbuję, dziękuję:)
- Witam, wyglada smakowicie. Te wszystkie przyprawy podprazyla bym krotko na osobnej patelni tak nabiora jeszcze glebszego smaku. Hindusi tak robia ;) Pozdrawiam
-
- Proszę zawsze pokazać opakowanie przypraw tych mniej znanych,np garam masala,ponieważ kupiłam i smaki są różne żaden mi nie odpowiada!pan z kanału ,,Viren gotuje,,mówił,że nie można dostać dobrej tej przyprawy!może teraz już można,ale nie wiem gdzie i która dobra?! I jaką pani używa?pozdrawiam