Kuchnia indyjska-prosty przepis na biryani-keema biryani{



Serdecznie zapraszam na domową wersję indyjskiego biryami. Miłego gotowania i smacznego:) Składniki: 500 gram ryżu basmati namoczonego przez 30 minut 1 i 1/2 litra wody do gotowania ryżu przez 5 minut Przyprawy do ryżu: 5 ziaren kardamonu zielonego 1 gwiazdka anyżu 2 liście laurowe 1 łyżka soli 1 łyżka masła 1 kawałek kory cynamo . Oglądalność: 4383, czas trwania m s, ocena 82, reakcje 6.

Wasze opinie


Kuchnia indyjska-prosty przepis na biryani-keema biryani

- Oj wyskoczyło mi na głównej, muszę koniecznie zrobić, starczy już tego barszczu i pierogów 😜
- magia smakow , robiłem to z mielonom wieprzowiną, nie miałem smietany to dodałem mleko kokosowe, kuchnia pani to jak podróz do Azji,
-
- O chodziło mi o byriani!!kudłaci kucharze podawali przepis!ale ten jest bardziej prostszy!zrobię dzięki!