Kuchnia indyjska - Paneer Tikka Masala{



Zapraszam na przepyszny ser paneer w sosie tikka masala. Idealny przepis dla fanów indyjskich smaków. Smacznego:) Składniki: 450 gramów sera paneer ryż basmati lub chlebek naan Składniki na marynatę: 400 gramów gęstego jogurtu, używałam typu greckiego 3 łyżki mąki z ciecierzycy 2 łyżki pasty czosnkowo-imbirowej 1 łyżka garam mas . Oglądalność: 483, czas trwania m s, ocena 36, reakcje 16.

Wasze opinie


Kuchnia indyjska - Paneer Tikka Masala

- Wspaniale, że pokazałaś indyjski przepis. Kuchnia indyjska jest jedną z naszych najukochańszych kuchni. Dodatkowo mój mąż uwielbia paneer, więc przepis na pewno wypróbuję. Zaciekawiłaś mnie tym olejem musztardowym. Jeszcze nigdy go nie używałam, więc muszę go koniecznie przetestować. Nigdy nie używałam też kashmir chili. Czy Twoim zdaniem bardzo różni się od zwykłego chilli?
Swoją drogą nie spotkałam się jeszcze z marynatą z dodatkiem mąki. Bardzo mnie to zaintrygowało :)
- Wiedząc, że jest pani z okolic Poznania pozwolę sobie zapytać, poleca pani jakąś konkretną restaurację indyjską w Poznaniu?
-
- Gabi niezawodna, jedzonko pycha, tylko czemu tak mało subów, chyba napiszę do innych kulinarnych youtuberów, bo ten kanał musi musi mieć większy zasięg !!!
- Dzieki za inspiracje, Jestes Wspaniala ;-)
- Wygląda pięknie i zapewne jest pyszne.
- Pyszny przepis, kocham kuchnie indyjską. A co z marynatą robisz? Ciekawostką dla mnie jest użycie mąki, ale to ma sens. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
- To musi być bardzo pyszne 😋