Kuchnia indyjska-Kurczak Korma{



Zapraszam na bardzo prosty przepis na cudownego, kremowego kurczaka korma. Smacznego:) Składniki: 400 gram mięsa z udka kurczaka 100 ml mleka kokosowego 3 ząbki czosnku 3 cm korzenia imbiru 4 łyżki wiórków kokosa 15 namoczonych orzechów nerkowca 1 czerwona cebula 3 łyżki oliwy 7 suszonych liści curry 5 ziaren zielonego kardamonu mały . Oglądalność: 2082, czas trwania 6m 53s, ocena 49, reakcje 8.

Wasze opinie


Kuchnia indyjska-Kurczak Korma

- w jaki sposob zrobic sam sos KORMA, jakie sa skladniki...mam przepis na kalafiora w sosie korma, ale trzeba dodac gotowy sos, a ja nie chce kupywac gotowych, no nie lubie...wole sama sobie zrobic wszystko...
- Kurczaka bym wcześnie zaimpregnowal przeprawa curry
-
- Bardzo smaczne danie, ja skropiłam limonką, bo lubię kwaśny posmak ;)
- Bardzo fajny przepis jak zawsze. Jednakże ja bym tą pastę przesmażył na początku przez chwilkę aby straciła "surowy" smak imbiru i czosnku. Trochę czasu nie oglądałem Pani przepisów i właśnie mi się przypomniało, że miałem podesłać przepis na żołądki drobiowe co postaram się jutro uczynić. Pozdrawiam i oglądam resztę co by być na bieżąco, uwielbiam Panią oglądać i eksperymentować w kuchni. :)

Edit: polecam kanał Kuzyn Hindus, co prawda teraz nie wstawia filmików bo ma remont od dłuższego czasu ale ma fajne przepisy i obiecał, że będzie dalej nagrywał :)
- Nie mogę się polubić z kuchnią indyjską ale Twoja propozycja do mnie przemawia i na pewno zrobię,dzięki papa