Kuchnia chińska-wołowina po syczuańsku{



Zapraszam na pyszną, pikantną wołowinę po syczuańsku. Smacznego:) Składniki dla 3 osób: 500 gram goleni wołowej cieniutko pokrojonej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka chińskiego wina do gotowania 1 łyżka skrobi kukurydzianej 1 białko jaja Sos: 250 ml bulionu z namoczenia 2 sztuk grzybów shitake 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyż . Oglądalność: 43192, czas trwania 7m 54s, ocena 328, reakcje 35.

Wasze opinie


Kuchnia chińska-wołowina po syczuańsku

- Witam gdzie takie patelnie można kupić?Pozdrawiam serdecznie
- Ale tak to wyglada bardzo smacznie i fajnie wszystko dobrane :)
-
- Ja bym imbir przetarl na gladko nie jest milo taki imbir gryźć
- można dodać skrobi ziemiaczanej a jak nie mamy to skrobi ziemiaczanej :) czeski błąd ale super receptura .... na pewno spróbuje :)
- Mogła pani coś o tej patelni do podania powiedzieć szkoda
- Mam do Pani jeszcze jedno pytanie, co Pani myśli o dodawaniu do wołowiny sody jak do pieczenia?
- fajny filmik! spróbuje kiedyś odtworzyć to danie bo bardzo je lubię! póki co najlepsze jadłam w restauracji Pańska 85 w Warszawie, ale mam nadzieję, że kiedyś to moje będzie mi bardziej smakowało :D
- Fajny kanał 😊 tego szukałam 👏👏💙
- Przeczytałem jeden z postów ,że potrzebna jest pasta doubanjiang. Mam pytanie do jakich potraw stosować pasty sojowa Ssamjang i Chili Gochujang ?
- Mam problem gdzie kupić tą pastę z boku, może mogłaby pani coś podpowiedzieć. Mam tą koreańska pastę paprykowa czy mógłbym użyć zamiennie?
- Dzieki za przepis. Wyglada super. Musze sprobowac.
- Witam w Nowym Roku😀🎉
Pysznie wyglada i podane też ciekawie👍
Gdzie można kupić takie naczynie do podawania??????
- Kiedy jakis test slodyczy lub slonych przekasek.? :)
- Niestety brak nie których składnikow!!?😏
- Ale pyszności,gdybym wiedziała że będzie taki przepis to kupiłabym wołowinę,zrobiłam dzisiaj koreańską zupę z kurczakiem,mąż wniebowzięty :),buziaki Gabi,miłego weekendu
- Dziękuję za odpowiedź, jak wrócę do Domu to muszę to zrobić
- Przepis ciekawy, ale czy wołowina nie będzie twarda? Pozdrawiam