Kuchnia chińska-syczuańska zupa z wołowiny{



Zapraszam na pyszną syczuańską zupę z wolowiny. Smacznego:) Skladniki: 500 gram wolowiny 1,5 l bulionu wolowego 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 8 suszonych papryczek chili 1 kawalek kory cynamonu 1 gwiazdka anyżu 1 czubata lyżka ziaren pieprzu syczuanskiego 3 lyżki wina shaoxing makaron jajeczny zblanszowane liście szpinaku opcjonalnie . Oglądalność: 8866, czas trwania 7m 4s, ocena 122, reakcje 13.

Wasze opinie


Kuchnia chińska-syczuańska zupa z wołowiny

- pycha , jediny co brakowało to wino cinski, więc dodałem wisky
- Wielki szacunek !!! Nie mam pojęcia kiedy ja to wszystko ugotuję - uwielbiam "chińszczyznę"
-
- Zupka pycha wyszła, bardzo syta, nawet się nie spodziewałem. Dzięki Gabi za nowe przepisy
- pasta z chili i bobu, pieprz syczuański, wino Shaoxing, chyba nie tak łatwe do znalezienia? Polecam Wam wspaniały artykuł po angielsku, napisany przez Chińczyka na temat najpopularniejszych przypraw kuchni chińskiej. Kopalnia wiedzy na tematy win, pieprzu i innych 👍
http://www.malafood.com/en/grocery-shopping
- Zupa wygląda super, niezbyt skomplikowana, ale niestety o niektóre, a ważne składniki trudno. Może kiedyś uda mi się wszystkie skompletować? Wtedy spróbuję napewno.🍜
- Czy można używać jakiegoś innego wina np. Mirin lub po prostu czerwonego?