Kuchnia chińska - sezamowy kurczak.🥢🍗{



Zapraszam na bardzo prosty przepis na pysznego, sezamowego kurczaka. Smacznego:) Składniki: 500 gramów mięsa z udka kurczaka 1 łyżka sosu sojowego 1 szczypta soli trochę świeżo zmielonego pieprzu 1 białko jajka 1 łyżka oleju sezamowego Sos: 125 ml bulionu drobiowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka pasty doubanjang 2 łyżki cukru . Oglądalność: 4276, czas trwania 9m 9s, ocena 151, reakcje 20.

Wasze opinie


Kuchnia chińska - sezamowy kurczak.🥢🍗

- Jakie warzywa/surówke/ sałatkę poleciłabyś do tego kurczaka?
- Cześć Gabi 🙂 przy Twoich propozycjach nie da się normalnie żyć 😍 w żołądku ściska, ekran opluty i cały czas w garach 😍 ciężko tak cały czas😍 no nic więcej nie napiszę... buziaki dla Was 😘😘😘
-
- Jutro przetestuję przepis.dziekuję
- Ależ uczę się od Ciebie. Uwielbiam kuchnię śródziemnomorską latem, ale gochugaru i gochujang jest. Olej sezamowy też. Pasty curry, mleko kokosowe, sosy sojowe i rybne zawsze miałam, bo po tajsku trochę gotowałam. Jesienią w ramach rekompensaty za "nie wyjazd" do Korei będę się uczyć gotować po koreańsku.
- Fajny przepis.
- przepyszne!!! fajny przepis pozdrawiam
- zamiast tego sosu doubjang mozna uzyc np. sambal oleh? nie wiem czy dobrze napisalam 😄😄
- Bardzo fajny prosty i pyszny przepis.
- Ooo to to. Pozdrawiam serdecznie 5!