Jak zrobić chaczapuri{



Chaczapuri to gruziński chleb z różnymi rodzajami serów. Ciasto jest delikatne dzięki temu że dodaliśmy jogurt typu greckiego. Oprócz serów dodaliśmy jajko i masło. Chleb smakuje dobrze na ciepło jak i na zimno. Subskrybuj i dowiedz się więcej o kolejnych smacznych przepisach na moim kanale. https://youtu.be/mJooG3oHMj8 Polecam serdec . Oglądalność: 226152, czas trwania 4m 50s, ocena 2757, reakcje 76.

Wasze opinie


Jak zrobić chaczapuri

- Jak byłem se w Amsterdam, to jadłem frytki z majonezem
- Jajko dajemy na 2-3 minuty przed końcem pieczenia aby było pół płynne.
- Albo i też takie - leczenie depresji Lublin , ok, ma dobre opinie.
- A to maslo razem z serami sie kladzie ? Bo na filmie nie widac, pozdrawiam
- Piękne chaczapuri,aż się uśmiechają i w smaku musza być boskie 🥰 jak gruzińskie .Dziękuję za przepis,na pewno wypróbuję 🙂
- A jajko nie na koniec? I wtedy ono na gorących serach się rozpuszcza? I nie samo żółtko?
- własnie ciasto do lodowy wsadziłem 1h i robione :))
- Jadlem w Gruzji jak bylem!Super proste,jutro zrobie!
Pozdrowienia z Chorwacji
- Zrobiłam eleganckie łódki, przepis na medal!!!🥘🥙🥘🥙🥘🥙
- Super sprawa bardzo dobry przepis i wykonanie
- Wszystko pięknie, ale jajko powinno być surowe! Chaczapuri adżarskie zapieka się wstępnie a jajko kładzie na sam koniec. Potem płynne żółtko, topiące się masło i gorący ser miesza razem widelcem, urywa kawałki chleba z brzegów, macza w środku i je ❤️ co do reszty nie mam zastrzeżeń, fajny przepis i fajny filmik!
- Zrobiłem i było pyszne! Dziękuję za przepis
- A jeżeli chce się zrobić 2 razy większą porcje (dla całej rodziny) to 2 razy więcej składników? Wiem, że ten filmik został dawno nagrany, ale może ktoś odpowie. Pozdrawiam :)
- Zrobilam wedle tego przepisu . Ciasto genialne . Proponuję jednak aby jako dodać pod koniec pieczenia gdyż po 10 minutach pieczenia zbyt mocno się ścina. Dziękuję.
- Wyjebało mi bęben jak balon
- Wyglada super, ale podobno do większości odmian chaczapuri idzie ser twarogowy... czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć jak to jest oryginalnie?
- Na boki kładzie się mieszankę serów z jajkiem, a dopiero potem zwija, bo inaczej brzegi są kompletnie puste. Do łódki powinna pójść reszta mieszanki (serów z jajkiem), potem do piekarnika, w połowie pieczenia wyjąć i na wierzch wbić jajko, a pod koniec pieczenia dodać masło.
- Dziękuję bardzo za ten film! Długo myślałam o zrobieniu samodzielnie chaczapuri!
Spadł mi Pan z nieba normalnie!
POZDRAWIAM.💜💜💜
- Dla tych co się boją: drożdże rosną w lodówce elegancko. Właśnie robię 3 raz w ciągu miesiąca. Niesamowite ciasto! Aż brakuje słów.
- Ile to jest 1/4. kostki drozdzy ? 🤷🏼‍♀️☹️
- CHACZAPURI Z IMERULI JAK PRAWILNY GRUZIN