Jak zrobić chaczapuri{
Chaczapuri to gruziński chleb z różnymi rodzajami serów. Ciasto jest delikatne dzięki temu że dodaliśmy jogurt typu greckiego. Oprócz serów dodaliśmy jajko i masło. Chleb smakuje dobrze na ciepło jak i na zimno. Subskrybuj i dowiedz się więcej o kolejnych smacznych przepisach na moim kanale. https://youtu.be/mJooG3oHMj8 Polecam serdec . Oglądalność: 226152, czas trwania 4m 50s, ocena 2757, reakcje 76.
Wasze opinie
Jak zrobić chaczapuri
- Jak byłem se w Amsterdam, to jadłem frytki z majonezem - Jajko dajemy na 2-3 minuty przed końcem pieczenia aby było pół płynne. - Albo i też takie - leczenie depresji Lublin , ok, ma dobre opinie.- A to maslo razem z serami sie kladzie ? Bo na filmie nie widac, pozdrawiam - Piękne chaczapuri,aż się uśmiechają i w smaku musza być boskie 🥰 jak gruzińskie .Dziękuję za przepis,na pewno wypróbuję 🙂 - A jajko nie na koniec? I wtedy ono na gorących serach się rozpuszcza? I nie samo żółtko? - własnie ciasto do lodowy wsadziłem 1h i robione :)) - Jadlem w Gruzji jak bylem!Super proste,jutro zrobie!
Pozdrowienia z Chorwacji - Zrobiłam eleganckie łódki, przepis na medal!!!🥘🥙🥘🥙🥘🥙 - Super sprawa bardzo dobry przepis i wykonanie - Wszystko pięknie, ale jajko powinno być surowe! Chaczapuri adżarskie zapieka się wstępnie a jajko kładzie na sam koniec. Potem płynne żółtko, topiące się masło i gorący ser miesza razem widelcem, urywa kawałki chleba z brzegów, macza w środku i je ❤️ co do reszty nie mam zastrzeżeń, fajny przepis i fajny filmik! - Zrobiłem i było pyszne! Dziękuję za przepis - A jeżeli chce się zrobić 2 razy większą porcje (dla całej rodziny) to 2 razy więcej składników? Wiem, że ten filmik został dawno nagrany, ale może ktoś odpowie. Pozdrawiam :) - Zrobilam wedle tego przepisu . Ciasto genialne . Proponuję jednak aby jako dodać pod koniec pieczenia gdyż po 10 minutach pieczenia zbyt mocno się ścina. Dziękuję. - Wyjebało mi bęben jak balon - Wyglada super, ale podobno do większości odmian chaczapuri idzie ser twarogowy... czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć jak to jest oryginalnie? - Na boki kładzie się mieszankę serów z jajkiem, a dopiero potem zwija, bo inaczej brzegi są kompletnie puste. Do łódki powinna pójść reszta mieszanki (serów z jajkiem), potem do piekarnika, w połowie pieczenia wyjąć i na wierzch wbić jajko, a pod koniec pieczenia dodać masło. - Dziękuję bardzo za ten film! Długo myślałam o zrobieniu samodzielnie chaczapuri!
Spadł mi Pan z nieba normalnie!
POZDRAWIAM.💜💜💜 - Dla tych co się boją: drożdże rosną w lodówce elegancko. Właśnie robię 3 raz w ciągu miesiąca. Niesamowite ciasto! Aż brakuje słów. - Ile to jest 1/4. kostki drozdzy ? 🤷🏼♀️☹️ - CHACZAPURI Z IMERULI JAK PRAWILNY GRUZIN