🍪👌Francuskie makaroniki - Paweł Małecki - Przepisy Kuchni Lidla{



Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na francuskie makaroniki - http://goo.gl/G326Gh. SUBSKRYBUJ - https://goo.gl/c96N9r. Klasyka francuskiego cukiernictwa - makaroniki przełożone pysznym kremem! SKŁADNIKI: Makaroniki – mączka migdałowa – 200 g – cukier puder – 200 g – jajo, rozmiar M – 3 szt. (ok. 75 g) – barwnik spożywczy Syr . Oglądalność: 514195, czas trwania 7m 2s, ocena 11267, reakcje 583.

Wasze opinie


🍪👌Francuskie makaroniki - Paweł Małecki - Przepisy Kuchni Lidla

- Uwielbiam Kuchnię Lidla. Super przepisy. Pozdrawiam. 👍💜💜💜💜🍪🍧
- Gdzie można kupić mączkę migdałową?
- A zaglądaliście tu? - neurolog lublin , zawsze nowa wiedza.
- Proste ale wymagające ? To nie oksymoron ?
- Nie wiem jak Pan połączył 200g mąki migdałowej +200g pudru ,z 3 białkami ,i wyszła taka masa ,bo u mnie może jakbym dolała ze szkl wody -to może miałaby taką konsystencję ....masa była sucha , nieomal jak kruszonka ,po dodaniu pozostałej ubitej piany ,o wyciskaniu z rękawa nie było mowy ,niewiele się rozluźniła,....będą miały kury co jeść .Zaznaczam ,że mam wagę elektroniczną ,mam termometr, wszystko dokładnie wymierzone i wyważone ,niestety ????
- Jadłam kilka razy, zawsze inne i były obrzydliwe 🤮
- Tyleeee cukru ?
W życiu już mi się odechciało
- Sorry że ci to mówię ale nie powinno się mieszać jedzenia na patelni metalową łyszką bo patelnia się rysuje i później jedzenie do niej przywiera
- Robię już 5 raz dwa pierwsze były udane. Ale 3 ostatnie to totalna porażka.
Po delikatnym pomieszaniu obu mas ciasto w zasadzie robi się płynne.
Co robię źle?
- Nie wyszły nie polecam
- Pomocy?!
Zrobiłam wszystko zgodnie z opisem a moja masa wyszła dosyć rzadka
Co się mogło stać?
- Dzień dobry, czy jest możliwość zrobienia makaronikow na bezie szwajcarskiej/francuskiej? Aktualnie zgubił mi się termometr cukierniczy 😅
- Może być zwykła Monka ???
- mi nie wyszły😥
- Termoobieg czy gora dół? Na środkowej półce?
- Ale pojedynczych 40 czy podwojnych
- Ile wychodzi z tej porcji makaroników
- Czy w przypadku makaroników mączka migdałowa jest nie do zastąpienia? Nie mogę nigdzie jej znaleźć. Rozumiem, że jak dokładnie zmiksuje migdały bez skórki to wyjdzie to samo :)
- Z tego przepisu nie wyszło niestety... masa strasznie rzadka :/
Po sprawdzeniu innych przepisów wychodzi na to że za dużo tych białek.
- A gdzie jest kuchnia lidla
- Lubie Pawła . I jego makaronniki