Falafel - arabski przysmak{



Zapraszam na mojego bloga http://ankagotuje.pl Falafel to wegetariańskie kotleciki z ciecierzycy. Jest to niezwykle popularna potrawa w krajach arabskich. Często podawana jako wegetariańska alternatywa kebaba. Składniki: 250g ciecierzycy 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 duża garść posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyż . Oglądalność: 162274, czas trwania 5m 7s, ocena 947, reakcje 60.

Wasze opinie


Falafel - arabski przysmak

- Jutro zrobię na obiad falafelki😊
- U mnie wyszły chrupkie piękne smaczne, dziękuję! Potrzebuje innej kuchni.. niż polska
-
- Dziękuję za prace
- Są rękawiczki,pewnie maseczka też
- Mielimy w maszynce do mielenia!
Ile razy trzeba o tym trąbic!!!
- Sos tahini
- Falafel to płaskie kotleciki a nie takie kuleczki.
- To nie jest sporo oleju
- Racja, wegetariański odpowiednik. Ale muszę wytknąć błąd, ponieważ wegetarianizm to ogólny zbiór, w którym zawiera się również weganizm, czyli opisanie falafela wegańskim jest bardziej precyzyjne. Zatem falafel to wegański przysmak arbaski
- Uwielbiam je chociaż jadam mięso
- Tzn wszystko fajnie tylko blender to gwałt na tej potrawie. Nigdy w życiu nie używajcie blendera - powstałą masę mielimy maszynką do mięsa!!!
- ona tak wolno mówi, że bez ustawienia prędkości 1,5 albo 2 nie da się tego oglądać...
- Gramów nie gram.... Pozdraiwm
- Sprawdzajcie także przepisy na naszym kanale! Samar Khanafer - uczestniczka MasterChef przygotowuje pyszny hummus, falafela i aromatyczną harissę, a także błyskawiczne przepisy na dipy z tahini i zataru! mniam :D
- Nie gram, gramów!!!!!
- Nie gram a gramów.
- Zrobilem wlasnie i w sumie wyszlo, ale jest troche jakby gumiasty w porownaniu do oryginalnego arabskiego falafela... Nie wiem co zrobilem zle, za duzo maki moze...?
- Przepis całkowicie odbiega od orginału skąd wy macie przepisy brak fasoli butter beans
- Idzcie w diably z tymi Arabami!!!
- pierwsze slysze by do falafela dawac proszek do pieczenia i make?pozatym gdzie cynamon?:)