Danie wegetariańskie, które docenią fani mięsa! Pulpety z bakłażana| Smaczny.TV{



Danie wegetariańskie, które docenią fani mięsa! Pulpety z bakłażana| Smaczny.TV Składniki: bakłażan - 1 sztuka cebula - 1 sztuka jaja - 2 sztuki bułka tarta - 80 g sól - 10 g olej roślinny do smażenia - 100 + 300 ml zieleń - 10 g czosnek - 3 ząbki mąka - 200 g woda - 100 ml Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z prz . Oglądalność: 24362, czas trwania 3m 13s, ocena 502, reakcje 36.

Wasze opinie


Danie wegetariańskie, które docenią fani mięsa! Pulpety z bakłażana| Smaczny.TV

- Wykurwiste, zrobiłem żonie która nie je mięsa i smakuje bardzo, tylko dałem mniej tłuszczu i soli i bez sosiwa na koniec . Mi też smakuje a jestem mięsożercą
- Jajko to produkt zwierzęcy, to nie wykluty kurczak 🐥 to jakie to Vege jest?
- Moim zdaniem take, Social Media Lublin , i co warto było.
- Pomysł fajny, zrobiłam i ilość tłuszczu lekko mnie zraziła. Przez tłuszcz nie da się tego zjeść dużo.
- podwojnie smazone? No thanks.
- Nie ma czegos takiego jak veganizm totalny, zawsze na warzywach i w warzywach lub owocach będą się znajdowały mikroorganizmy zwierzęce ich jaja czy larwy. Nie ma szans żeby tak oczyścić jedzenie żeby nie było tam nic pochodzenia zwierzęcego, zawsze wraz z owocami grzybami czy warzywami bedziesz spożywał białko zwierzęce. Ja całkowity veganizm uważam za bezsensowny . Byłem kiedyś totalnym veganem i miałem niedobory. Jestem kimś w rodzaju ichtiwegetarianina tzn. że jadam równierz ryby w niewielkich ilościach i to tylko te drapieżne a nie jadam ryb roślinożernych. Co do mięsa to wystrzegam się go jak mogę. Niestety w lekach które musze brać jest laktoza i żelatyna , nie mam wpływu na ich skład. Mięso dzisiejsze to trucizna naszpikowana antybiotykami hormonami i gmo. Nabiał to to samo a może nawet jeszcze gorzej. Kiedyś świnia do uboju rosła 10-12 miesięcy, dzisiaj jest to 5-6 miesięcy co oznacza że procesy starzenia się tej świni są mocno przyspieszone. Wynikiem tego jest to że ludzie którzy jedzą taki drób mięso czy nabiał też będą się szybciej starzeć, a młodošć jest bezcenna. Inną kwestią jest GMO które jest w paszach dla zwierząt przez co pośrednio trafia do organizmów osób które to jedzą. Kolejnym argumentem jest smród z jelit ludzi ze złogami, podobno jest to taki fetor że nie idzie wytrzymać, oczywistym jest że w ludzkich jelitach mięso gnije i tym smrodem prześiąka ludzka krew. Dlatego pot osób jedzących mięso z komercyjnych chodowli jest taki śmierdzący i takie osoby muszą się myć kilka razy na dobe bo inaczej smierdzą. Od kiedy przestałem żywić się padliną mój umysł się wyostrzył, mówię że padliną dlatego że z definicji istota która pożera zwłoki zwierząt nie zabitych przez siebie jest padlinożercą. Ludzie jedzą dużo mięsa i często jedzą mięso i nabiał dlatego emocje i relacje w dzisiejszym społeczeństwie są podobne do tych które występują w stadzie hien, szakali czy innych padliniżerców, nie trzeba być geniuszem żeby to zauważyć i zrozumieć. Weźmy teraz pod lupe proces powstawania kabanosa , bierze się świńskie jelito cienkie i wypełnia się to jelito zmielonymi zwłokami innych zwierząt fuj. W jelitach jest płynny kał , to oczywiste że w każdych jelitach jest kał bo jelita do tego służą. Kiedy ktoś zjada kabanosa czy inną kiełbase to w rzeczywistości zjada jelito w którym przez wiele miesięcy znajdował się płynny kał czyli poprostu gówno, to jest szczyt ochydy. W tych jelitach przez cały okres życia świni trawiło się to co ta świnia zjadła, a ludzie wiedzą że świnie jedzą wszystko nawet własne kupy. Kiedy następnym razem będziecie jeść kiełbaskę z grila to wyobraźcie sobie co to jest. Nikt nie może mi powiedziec że kłamię lub przesadzam bo taka jest prawda o kiełbasach. Kolejną prawdą jest to jak te zwierzęta są chodowane i traktowane przez rolników , potem ta zła karma spada na osoby które jedzą i kupują mięso czym wspierają ten okropny biznes....
- Wyglądają b.apetycznie , prosty przepis.😃
- Pierwszy błąd to brak osolenia bakłażana żeby puścił tzw. łzy goryczy. I jakie to zdrowe jak nawalone tartej buły...
- Super przepis ! Robiłam i mogę z czystym sumieniem polecić dalej. Proszę o więcej przepisów dla wegetarian ❤️🍀
- Czy zamiast bakłażana można dać cukinię ?
- Ciekawy przepis🙂
- Cytryna - 1/2 sztuki 😂😂😂
- Pychotka.
- Wygląda apetycznie.
- Zieleń?😂
- Super przepis jutro z chęcią zjem taki obiadek