Lublin – Adwokat tu:
Przepis Czas Ocena Ilu widziało
Ciasto na pizzę 6m 35s 121 65879
Brak dodatkowych informacji o przepisie Dodatkowo

Wasze zdanie
porażka nie masz pojęcia ja zrobić ciassto
boże, jak można gotować w rękawiczkach w rękawiczkach się sprząta
Fajnie pokazane, dzięki za poradnik. Wielki plus z mojej strony.
jeszcze pytanie do autorki Z CIEKAWOSCI !! czy TY to wogole [róbowałaś po wypieku ?! nie wstyd ci wrzucac cos takiego ?!
Autorko po co podajesz taki CRAP ? ty masz wogole jakies pojecie o gotowaniu ? bo o pizzy nie masz zielonego ... ILE TYCH DROZDZY ?!!! ty zrobilas ciasto o smaku drożdzy... 40 GRAM ?!! myslałem o otwarciu pizzeri i może sie to stanie wiec pojęcie o pizzy jakieś mam TYLE DROZDZY JEST NA OK 13-14 KG MĄKI !!!!! w zimnej 24-48 h fermentacji ciasta .... do tego jesli już sie wielas za podawanie receptur na ciasto do pizzy rób to w procentach piekarniczych... a nie " szklanka , pól szklanki ,łyżeczka itd. ten pirzepis jest do NICZEGO nie robcie z tego pizzy pls .. podpłomyk o smaku DROZDZY .
Niestety ta blaszka kompletnie nie nadaje się do pieczenia pizzy. Kupiłem taką samą na allegro jakieś 8 lat temu i po kilku pizzach przestałem jej używac. Pizza "poci się" od spodu pomimo otworów, które w teorii mają temu zapobiegać. Nie da się wykonać pizzy jak z pizzerii choćby nie wiem jak człowiek się starał. Po pierwsze temperatura pieczenia. W pizzerii używa się znacznie wyższych niż w domowym piekarniku. Piece do pizzy zbudowane są z szamotu i posiadają odpowieni kształt, który idealnie rozporwadza temperaturę. Składniki na pizze to zawsze woda (ewentualnie mleko) mąka, drożdże, olej/oliwa, sól i cukier. Wszyscy piszą że mają przepis na idealne ciasto, krzyczą w tytułach "jak z pizzerii" ale każdy używa tych samych składników. Jeżeli chcecie aby ciasto choć odrobinę przypominało to z pizzerii polecam dodać semolinę w proporcji 1/3. Eksperymentowałem już z gotowanymi ziemniakami, płatkami, piwem, ale zawsze wychodzi inaczej..
Piszę to jako amator pizzy, który wykonał ich już w swoim życiu około 1200-1500.
Pozdrawiam.
przepis najgorszy jaki widziałem, ja piecze pizze 7-8 minut na 250stopniach i ciasto jest zajebiste, 
a może być więcej drorzdży
Nie wstawiajcie pizzy do piekarnika aż na 30 minut. Ciasto się zrobi zbyt twarde i suche. Góra 15 min w 180 stopniach.
\