ona troche mruga jak by miała dałna xd ale to tylko taki szczegół :P. |
Najlepszy przepis na ciasto :) |
zamiast spytać o przepis Babcię postanowiłem skorzystać z Pani przepisu. Był to niestety błąd - ciasto jest twarde, nieelastyczne, po rozwałkowaniu (co wymaga nie lada wysiłku) skrawków nie da się ponownie połączyć.Wszystkie proporcje zgodnie z Pani przepisem. Dodatek wody poprawił sytuację tylko w niewielkim stopniu. Dlaczego nie odnosi się Pani do negatywnych komentarzy? |
Pierwszy raz zjebałem ciasto na pierogi, zajebisty przepis -_- |
witam serdecznie bardzo bym prosiła o pomoc na 100szt pierogów jaka gramatura ciasta dziekuje |
Dla tych, którym (podobnie tak jak mi) przy ugniataniu ciasto wychodzi za suche i pęka/rozwala się - polecam dodanie większej ilości gorącej wody (w moim przypadku wyszło zamiast połowy, prawie 1 cała. |
Witam, uratowałaś mi życie tym ciastem. Robię pierogi i uszka na Wigilię i już dwa ciasta (wcześniej sprawdzone) wyrzuciłam do śmieci. Jeszcze nie jadłam, ale ciasto jest super elastyczne:) |
Witam serdecznie. Właśnie wyprobowalem Pani przepis... super szybki sposob na świetne pierogowe ciasto...Napewno podam go dalej przyjaciołom ktorzy tak jak ja kochają gotować☺ Serdecznie pozdrawiam i Wesołych Świąt rzyczę. |
Przepis wypróbowany. Pierogi wyborne :) |
Bardzo dziękuje za przepis. Pierogi robiłem po raz pierwszy - wyszły wyborne :) |
bardzo fajne ciasto wyszło :) |