Ciasto czekoladowe ISLAK KEK kuchnia turecka | Kawa po turecku{



Merhaba! Dziś mam dla Was przepis z kuchni tureckiej na wiglotne ciasto czekoladowe ISLAK KEK. Pyszne, a zarazem łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ciekawi? Zapraszam do oglądania! Składniki do ciasta: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia (10g) 1 opakowanie cukru wanilinowe . Oglądalność: 48134, czas trwania 10m 33s, ocena 2840, reakcje 337.

Wasze opinie


Ciasto czekoladowe ISLAK KEK kuchnia turecka | Kawa po turecku

- Składniki do ciasta:
4 jajka
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
1 szklanka mleka
1 opakowanie proszku do pieczenia (10g)
1 opakowanie cukru wanilinowego (5g)
3 łyżki kakao


180C 45 minut


Składniki do sosu:
1 szklanka mleka
pół szklanki oleju
pół szklanki cukru
2 łyżki kakao

*Szklanka w Turcji ma 200 ml
*Możecie modyfikować przepis. Użyć mniej oleju i cukru, jeśli tyle to dla Was za dużo. Tureckie desery są bardzo słodkie i tłuste :D

Smacznego!
- I kolejny raz wracam do filmiku, żeby skorzystać z przepisu. Na jesienne ponure wieczory to ciasto jest w sam raz 😀
- Warto też zobaczyć na stronie: piwniczka ogrodowa , może też być przydatne.
- Dobre serce to bardzo smaczne ciasto ❤️❤️brawo
- Składniki mam a że wszyscy w domu lubimy słodkości i mąż ma urodziny jutro to do dziela😊takiego jeszcze nie jedliśmy 🤩
- Wczoraj trafiłam na Twój (Wasz) kanał. Zarwałam 2/3 nocy 🤣 a dziś z okazji rozpoczętego urlopu robię "Islak kek" z Twojego przepisu. Trzymaj kciuki 😉
- Przepyszne!!! Dziękuję
- Robię już trzeci raz. Jest obłędne...
- Czy z kakao nesquik bedzie dobre? Próbował ktoś? :)
- Zrobione
- Zrobiłam wyszło mega dobre 😁
- pyszne wyszło, czekam na więcej 😍
- Ciasto miazga. 👌🤯❣️
- To ciasto jest orgazmiczne!! Wczoraj obejrzalam Twoj film i oczywiscie nie moglam sie oprzec by nie wyprobowac :D Nie zaluje, jest rewelacyjne, tyle zjadlam, ze pewnie za kare wyrosna mi drugie biodra ale przepis wedruje do mojego przepisowego zeszytu :)
- Ciasto będzie dobre bo jest wilgotne i nie jest suche i miłego świętowania smacznego.
- Jutro będę robić :D
- Zdarzyło się komuś, że to ciasto się pięknie upiekło z zewnątrz, a w środku nadal wodnista leja? 😂 Nie wiem, co zrobiłam źle 🙊
- Coś a la murzynek. Chyba podobny przepis jest.
- Bardzo dobre to ciasto! 👍Zrobiłam już kilka razy!
Lubię was oglądać! Pozdrowienia!
- Robiłam w wersji bezcukrowej. Zamiast cukru dałam erytrytol. Polecam polać polewą i wstawić do lodówki, bo jest lepsze następnego dnia.
- Super ciasto ,Nie jest przezabawny bardzo pozytywnie nakręcony.