Ciasto czekoladowe ISLAK KEK kuchnia turecka | Kawa po turecku{
Merhaba! Dziś mam dla Was przepis z kuchni tureckiej na wiglotne ciasto czekoladowe ISLAK KEK. Pyszne, a zarazem łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ciekawi? Zapraszam do oglądania! Składniki do ciasta: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia (10g) 1 opakowanie cukru wanilinowe . Oglądalność: 48134, czas trwania 10m 33s, ocena 2840, reakcje 337.
Wasze opinie
Ciasto czekoladowe ISLAK KEK kuchnia turecka | Kawa po turecku
- Składniki do ciasta:4 jajka
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
1 szklanka mleka
1 opakowanie proszku do pieczenia (10g)
1 opakowanie cukru wanilinowego (5g)
3 łyżki kakao
180C 45 minut
Składniki do sosu:
1 szklanka mleka
pół szklanki oleju
pół szklanki cukru
2 łyżki kakao
*Szklanka w Turcji ma 200 ml
*Możecie modyfikować przepis. Użyć mniej oleju i cukru, jeśli tyle to dla Was za dużo. Tureckie desery są bardzo słodkie i tłuste :D
Smacznego! - I kolejny raz wracam do filmiku, żeby skorzystać z przepisu. Na jesienne ponure wieczory to ciasto jest w sam raz 😀 - Warto też zobaczyć na stronie: piwniczka ogrodowa , może też być przydatne.
- Dobre serce to bardzo smaczne ciasto ❤️❤️brawo - Składniki mam a że wszyscy w domu lubimy słodkości i mąż ma urodziny jutro to do dziela😊takiego jeszcze nie jedliśmy 🤩 - Wczoraj trafiłam na Twój (Wasz) kanał. Zarwałam 2/3 nocy 🤣 a dziś z okazji rozpoczętego urlopu robię "Islak kek" z Twojego przepisu. Trzymaj kciuki 😉 - Przepyszne!!! Dziękuję - Robię już trzeci raz. Jest obłędne... - Czy z kakao nesquik bedzie dobre? Próbował ktoś? :) - Zrobione - Zrobiłam wyszło mega dobre 😁 - pyszne wyszło, czekam na więcej 😍 - Ciasto miazga. 👌🤯❣️ - To ciasto jest orgazmiczne!! Wczoraj obejrzalam Twoj film i oczywiscie nie moglam sie oprzec by nie wyprobowac :D Nie zaluje, jest rewelacyjne, tyle zjadlam, ze pewnie za kare wyrosna mi drugie biodra ale przepis wedruje do mojego przepisowego zeszytu :) - Ciasto będzie dobre bo jest wilgotne i nie jest suche i miłego świętowania smacznego. - Jutro będę robić :D - Zdarzyło się komuś, że to ciasto się pięknie upiekło z zewnątrz, a w środku nadal wodnista leja? 😂 Nie wiem, co zrobiłam źle 🙊 - Coś a la murzynek. Chyba podobny przepis jest. - Bardzo dobre to ciasto! 👍Zrobiłam już kilka razy!
Lubię was oglądać! Pozdrowienia! - Robiłam w wersji bezcukrowej. Zamiast cukru dałam erytrytol. Polecam polać polewą i wstawić do lodówki, bo jest lepsze następnego dnia. - Super ciasto ,Nie jest przezabawny bardzo pozytywnie nakręcony.