CHACZAPURI - gruzińska pizza? KUCHNIA GRUZIŃSKA i jej PERŁA! [TBILISI] | GASTRO GRUZJA VLOG #274{
W dzisiejszym odcinku z serii GASTRO VLOG kuchnia gruzińska i jej prawdziwa perła - chaczapuri gruzińskie! Czy jest to taka gruzińska pizza? Co różni chaczapuri imerli i chaczapuri adżarskie? Jakie jest gruzińskie jedzenie w Gruzji? Zapraszam do oglądania! Pozdrawiam, Maciej je (Gruzja, Tbilisi)! 👉 WSPÓŁPRACA: maciejje.kontakt@gmail. . Oglądalność: 100667, czas trwania 11m 43s, ocena 2226, reakcje 99.
Wasze opinie
CHACZAPURI - gruzińska pizza? KUCHNIA GRUZIŃSKA i jej PERŁA! [TBILISI] | GASTRO GRUZJA VLOG #274
- Gdzie jedliście najlepsze CHACZAPURI? ;> - 👍👍👍👍😘 - czytaj dalej audyt-strony.pl , mam nadzieje że się podobało?- ser kozi w chaczapuri? XD proszę nie dopowiadać na przyszłość - Polecam Gruzję zimą, Guduari to świetne miejsce na narty <3 - Nie czaczapuri tylko czapaczuri - Jak ja Wam zazdroszczę tych gruzińskich win... toż to trunek bogów, ambrozja! Podczas pobytu w Gruzji chyba bym nie wytrzeźwiała... jak Wam się to udało? :P - Polskie haczapuri-chlebek i pasztet - prawie jak pizza z biedronki - Bazar swietny.i brawo za fakt.ze zadbaliscie o mozliwosc zaglosowania. - Nabrałam ochoty na wyjazd do Gruzji😃 - Bardzo ciekawy filmik. Mi osobiście kuchnia gruzińska nie odpowiada. Nie rozumiem też zachwytów nad chaczapuri. Dla mnie to placek drożdżowy z różnym nadzieniem. - Jadłabym 👌🤜 - W Gdańsku jest piekarnia gruzińska z chlebem wypiekanym w piecu tone. Mieli też inne rzeczy, ale że żyłem za najniższą krajową to ograniczałem się do najprostrzego chleba. Wiele razy miałem szczęście trafić na świeżo wypieczony, więc kupowałem cieplutki. Sam w sobie jest genialny, a idealnie też pasuje do gulaszu. - starożytne ludy górsko kaukaskie wiedzą jak zrobić placek hehe - Ojej ale mi smaka tym chaczapuri narobiliscie 😍 - Najlepsze chaczapuri zrobicie w domu :) Ja się nauczyłem w Gruzińskiej wiosce gdzieś wysoko w górach. Ciasto jak na pizzę (dokładnie takie jak robią Włosi!!!) + ser. W Polsce najlepiej zmieszać ser feta, mozzarellę i bryndzę - prawie idealnie oddaje smak oryginału czyli młodego podpuszczkowego gruzińskiego ❤️ - Jest poniedziałek rano i zamiast spać bo wolne to oglądam Maćka jak je 😎😎😎 pozdrawiam serdecznie - Uwielbiam Was i wasze filmy. Dziękuję, że możemy podróżować razem z Wami. Serdecznie pozdrawiam. B. - Chaczapuri adżarskie robimy sami w domu.Pyszne danie,szczególnie ciasto drożdżowe.Zjesz jedno i masz dość,bardzo syte :) - Swietny vlog. Bardzo przyjemnie sie oglada. Maciej, elokwetnie i ciekawie sie wypowiadasz, a Sonia jest super sympatyczna. Wysoki poziom, ktory niczym nie ustepuje takim kanalom jak: Mark Wiens, Mikey Chen czy The Food Ranger. Gruzja piekna. Podroze zagraniczne - chyba tedy wasza droga. (prosze mi wybaczyc brak polskiej czcionki - messaging from England). Best of luck i wszystkiego dobrego! Czekam na nowe materialy.