CHACZAPURI - gruzińska pizza? KUCHNIA GRUZIŃSKA i jej PERŁA! [TBILISI] | GASTRO GRUZJA VLOG #274{



W dzisiejszym odcinku z serii GASTRO VLOG kuchnia gruzińska i jej prawdziwa perła - chaczapuri gruzińskie! Czy jest to taka gruzińska pizza? Co różni chaczapuri imerli i chaczapuri adżarskie? Jakie jest gruzińskie jedzenie w Gruzji? Zapraszam do oglądania! Pozdrawiam, Maciej je (Gruzja, Tbilisi)! 👉 WSPÓŁPRACA: maciejje.kontakt@gmail. . Oglądalność: 100667, czas trwania 11m 43s, ocena 2226, reakcje 99.

Wasze opinie


CHACZAPURI - gruzińska pizza? KUCHNIA GRUZIŃSKA i jej PERŁA! [TBILISI] | GASTRO GRUZJA VLOG #274

- Gdzie jedliście najlepsze CHACZAPURI? ;>
- 👍👍👍👍😘
- czytaj dalej audyt-strony.pl , mam nadzieje że się podobało?
- ser kozi w chaczapuri? XD proszę nie dopowiadać na przyszłość
- Polecam Gruzję zimą, Guduari to świetne miejsce na narty <3
- Nie czaczapuri tylko czapaczuri
- Jak ja Wam zazdroszczę tych gruzińskich win... toż to trunek bogów, ambrozja! Podczas pobytu w Gruzji chyba bym nie wytrzeźwiała... jak Wam się to udało? :P
- Polskie haczapuri-chlebek i pasztet
- prawie jak pizza z biedronki
- Bazar swietny.i brawo za fakt.ze zadbaliscie o mozliwosc zaglosowania.
- Nabrałam ochoty na wyjazd do Gruzji😃
- Bardzo ciekawy filmik. Mi osobiście kuchnia gruzińska nie odpowiada. Nie rozumiem też zachwytów nad chaczapuri. Dla mnie to placek drożdżowy z różnym nadzieniem.
- Jadłabym 👌🤜
- W Gdańsku jest piekarnia gruzińska z chlebem wypiekanym w piecu tone. Mieli też inne rzeczy, ale że żyłem za najniższą krajową to ograniczałem się do najprostrzego chleba. Wiele razy miałem szczęście trafić na świeżo wypieczony, więc kupowałem cieplutki. Sam w sobie jest genialny, a idealnie też pasuje do gulaszu.
- starożytne ludy górsko kaukaskie wiedzą jak zrobić placek hehe
- Ojej ale mi smaka tym chaczapuri narobiliscie 😍
- Najlepsze chaczapuri zrobicie w domu :) Ja się nauczyłem w Gruzińskiej wiosce gdzieś wysoko w górach. Ciasto jak na pizzę (dokładnie takie jak robią Włosi!!!) + ser. W Polsce najlepiej zmieszać ser feta, mozzarellę i bryndzę - prawie idealnie oddaje smak oryginału czyli młodego podpuszczkowego gruzińskiego ❤️
- Jest poniedziałek rano i zamiast spać bo wolne to oglądam Maćka jak je 😎😎😎 pozdrawiam serdecznie
- Uwielbiam Was i wasze filmy. Dziękuję, że możemy podróżować razem z Wami. Serdecznie pozdrawiam. B.
- Chaczapuri adżarskie robimy sami w domu.Pyszne danie,szczególnie ciasto drożdżowe.Zjesz jedno i masz dość,bardzo syte :)
- Swietny vlog. Bardzo przyjemnie sie oglada. Maciej, elokwetnie i ciekawie sie wypowiadasz, a Sonia jest super sympatyczna. Wysoki poziom, ktory niczym nie ustepuje takim kanalom jak: Mark Wiens, Mikey Chen czy The Food Ranger. Gruzja piekna. Podroze zagraniczne - chyba tedy wasza droga. (prosze mi wybaczyc brak polskiej czcionki - messaging from England). Best of luck i wszystkiego dobrego! Czekam na nowe materialy.