Cevapcici bałkański przysmak{



Nieznana nam, a bardzo popularna na Bałkanach potrawa - przekąska. Smak południa. - 1/2 kg mięsa mielonego - 1 jajko - łyżka papryki słodkiej - 1/3 łyżeczki papryki ostrej - łyżeczka oregano - pół łyżeczki tymianku - pół łyżeczki soli - pieprz do smaku - 3 pomidory bez skóry lub puszka - 1 czerwona papryka - 1 cebula - bazylia, . Oglądalność: 14646, czas trwania 9m 37s, ocena 172, reakcje 18.

Wasze opinie


Cevapcici bałkański przysmak

- To na pewno nie jest cevap...
- Pan kucharz nie podał z czego to mięso mielone. Style przypraw, to pewnie wszystko jedno ;)
-
- Niestety przedstawiony przepis jest bardzo luźną interpretacją autora na temat Ćevapčići. Na Bałkanach potrawę wykonuje się zupełnie inaczej, przede wszystkim bez tych wszystkich zbędnych przypraw. Pan tu przygotował jakieś mielone podane jak Cevapi. Nie polecam.
- Mołdawia to nie Bałkany a to co Pan przygotował nie jest w żadnym stopniu podobne do bałkańskiego jedzenia.
- Pan nie ma pojęcia o gotowaniu o kuchnie bałkańskiej nie wspominając.
- A gdzie kmin rzymski?
- Pappa kakh samjh nai aee
- A gdzie info, co robimy z pomidorami? A kiedy przyprawiamy sos? Dużo tu braków...
- profanacja pity, szkoda
- Taki kebab
- nie lubię krytykować więc pozostawię bez komentarza.
- Mołdawia to nie bałkany :)
- Za ten przepis stawiam flachę !
- fajny rondel... ciepciacici czy jak to tam też fajnie wygląda. spróbuję koniecznie. Pozdrawiam