Bułka do kebaba i nie tylko - bałkańska LEPINJA{



Lepinja to popularna na całych Bałkanach bułka wykorzystywana najczęściej jako dodatek do pljeskavicy, cevapi oraz innych mięs. Lepinja przypomina trochę pity więc świetnie sprawdzi się również jako pieczywo do kebaba. Będzie pasować zarówno do typowo turekich kebabów takich jak tavuk sis i adana, na które przepisy znajdziecie na k . Oglądalność: 11518, czas trwania 4m 53s, ocena 465, reakcje 53.

Wasze opinie


Bułka do kebaba i nie tylko - bałkańska LEPINJA

- Jeśli chodzi o temperaturę wody to w filmie użyłem niezbyt precyzyjnego określenia "około 40 stopni". Woda powinna mieć troszkę mniej niż 40 stopni tak aby temperatura nie zabiła drożdży. Chodzi więc bardziej o 36-38 stopni, nie wlewajcie wody która będzie miała 45 :D

Jeśli nie macie termometra to tak jak mówiłem na wielu innych filmach odpowiednią temperaturę najlepiej wyczuć dłonią. Jeśli do wody włożycie palce to woda powinna być przyjemnie ciepła ale nie powinna Was parzyć.
- Robiłem bułki do kebsów wdg tego przepisu - wyszły kapitalne. Dziękuje.
- Widziałem tu więcej rozwód adwokat lublin , jak nie to nie wiem.
- Czy tylko mi się ta buła ze zdjęcia tak skojarzyła? :)
- Teraz czas najwyższy na cevapcici
- Przypadkowo trafiłam przed chwilą na Twój kanał i zostanę tu trochę dłużej bo widzę trafiasz w moje smaki :) bułki zrobię koniecznie i spróbuję ich zamiast pity do grillowanego halloumi z sosem musztardowo-miodowym :)
Dzięki i pozdrawiam
- Dziś mocnyvlog robił czosndoga z twojego przepisu i wspomniał o Tobie na końcu swojego filmu 💪
- Jutro będzie na obiad razem z jakimś mięsiwem ;)
- Food Emperor by dał piekarnik na pełną p**
- Muszę spróbować ze smażoną mortadelą.
- Czyli zwykłe ciasto drożdzowe na pizze. Myślałem ze mnie zaskoczysz.
- Super ujęcia z piekarnika!
- Dzięki Bardzo! Na pewno przetestuje :-)
- Super jak byś zrobił węgierskiego langosza. Nie ma tego dużo na yt, a z tych przepisów co robiłem nie wychodziły takie jak jadłem na Węgrzech czy w Austrii.
- Było opowiedziane co w przypadku drożdży instant ale co jak mamy tylko świeże drożdże - rozumiem że należy najpierw zrobić rozczyn (czyt. wrzucić do wody i wymieszać do całkowitego połączenia z wodą - bez żadnego cukru czy mleka co też niektóre przepisy oferują) czy jest może jakiś inny sposób o którym nie wiem? Bo nie sądzę żebym mógł je wrzucić do mąki z solą i zalać wodą. I proszę o nieusuwanie konta! #pdk
- witam jak zwykle świetny przepis pozdrawiam z kanału kulinarnego DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI😜
- Super ta buła :) Zainspirowaliśmy się! :) Zapraszamy również do nas! :)
- Bardzo się cieszę, że odkryłem twój kanał.
Bardzo mi się podoba research i jego podanie. Słychać w tle partnerkę - może co-operacja podczas gotowania niczym w telewizji. powodzenia w zdobywaniu zasięgów :)
- hura ! nareszcie! dzięki!
- a sól to nie zbija drożdzy?
- Ja to tej bułki bym spróbował użyć do szarpanej wieprzowiny, z któregoś z poprzednich odcinków ;)