Bułgarska banica XXL - Karol Okrasa - Przepisy Kuchni Lidla{
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na banicę XXL - http://goo.gl/1oTuAK. SUBSKRYBUJ - https://goo.gl/21pgVS. Zawijane, wypełnione słonym serem ciasto to esencja kuchni bułgarskiej. Wraz z sałatką stanowi idealny pomysł na obiad. SKŁADNIKI: mąka pszenna, przesiana + odrobina mąki do rozwałkowania ciasta: 500 g sól: 0,5 łyżeczki żółtko . Oglądalność: 41137, czas trwania 11m 26s, ocena 320, reakcje 32.
Wasze opinie
Bułgarska banica XXL - Karol Okrasa - Przepisy Kuchni Lidla
- wygląda pysznie ❤ - Fajne to ale z tym ciastem bede musiala walczyć😁😂😀 -- Czy ten ser to twaróg? Czy feta ?🙂❤❤ - Jeżeli do nadzienia dodamy mięso mielone to o ile wzrośnie czas pieczenia? - Panie Karolu... Czy tylko ja na ponad 26 tysięcy osób zwróciłem uwagę na wałek do ciasta jakiego Pan używa??? WOW... Kto to produkuje - Czyli ciasto filo ze sklepu też można użyć? :P - Sąsiadka bułgarka mówi, że ciasto Ci słabe wyszło i daleko jeszcze do ciasta FILO . Jeśli wiesz o co chodzi ... I na górze brak sesamu. Te czarne oliwki fabowane sztucznie to chyba sobie żartujesz? - A można szpinak? - хаха образ :) не се прави така българска баница - Świetny przepis bezmięsny. A do tego hitowy obcy. Proszę o więcej bezmięsnych. - bez limonki i kolendry! :D nie wierze :D - Panie Karolu, jakie miłe wspomnienia! Banicę nauczyła mnie robić moja przyjaciółka Serbka i robiłyśmy ją prawie dokładnie jak Pan :) Niestety nie pokusiłyśmy się przygotować ciasta samemu - na stole w naszym berlińskim akademiku byłoby to zbyt niebezpieczne ;) użyłyśmy gotowego ciasta filo. Do farszu dodawałyśmy rozbełtane, ale całe jajeczka, a banicę smarowałyśmy białkiem. Jeszcze dla urozmaicenia zamiast pietruchy dodawałyśmy szpinak :) Cudowne studenckie czasy! - OLEK MAMA TATA DOMU - Można użyć tofu do tego przepisu? - To jest turecki ,,börek'' - Glodna jestem po tym filmiku ;-)