Bułgarska banica XXL - Karol Okrasa - Przepisy Kuchni Lidla{



Wypróbuj przepis Karola Okrasy na banicę XXL - http://goo.gl/1oTuAK. SUBSKRYBUJ - https://goo.gl/21pgVS. Zawijane, wypełnione słonym serem ciasto to esencja kuchni bułgarskiej. Wraz z sałatką stanowi idealny pomysł na obiad. SKŁADNIKI: mąka pszenna, przesiana + odrobina mąki do rozwałkowania ciasta: 500 g sól: 0,5 łyżeczki żółtko . Oglądalność: 41137, czas trwania 11m 26s, ocena 320, reakcje 32.

Wasze opinie


Bułgarska banica XXL - Karol Okrasa - Przepisy Kuchni Lidla

- wygląda pysznie ❤
- Fajne to ale z tym ciastem bede musiala walczyć😁😂😀
-
- Czy ten ser to twaróg? Czy feta ?🙂❤❤
- Jeżeli do nadzienia dodamy mięso mielone to o ile wzrośnie czas pieczenia?
- Panie Karolu... Czy tylko ja na ponad 26 tysięcy osób zwróciłem uwagę na wałek do ciasta jakiego Pan używa??? WOW... Kto to produkuje
- Czyli ciasto filo ze sklepu też można użyć? :P
- Sąsiadka bułgarka mówi, że ciasto Ci słabe wyszło i daleko jeszcze do ciasta FILO . Jeśli wiesz o co chodzi ... I na górze brak sesamu. Te czarne oliwki fabowane sztucznie to chyba sobie żartujesz?
- A można szpinak?
- хаха образ :) не се прави така българска баница
- Świetny przepis bezmięsny. A do tego hitowy obcy. Proszę o więcej bezmięsnych.
- bez limonki i kolendry! :D nie wierze :D
- Panie Karolu, jakie miłe wspomnienia! Banicę nauczyła mnie robić moja przyjaciółka Serbka i robiłyśmy ją prawie dokładnie jak Pan :) Niestety nie pokusiłyśmy się przygotować ciasta samemu - na stole w naszym berlińskim akademiku byłoby to zbyt niebezpieczne ;) użyłyśmy gotowego ciasta filo. Do farszu dodawałyśmy rozbełtane, ale całe jajeczka, a banicę smarowałyśmy białkiem. Jeszcze dla urozmaicenia zamiast pietruchy dodawałyśmy szpinak :) Cudowne studenckie czasy!
- OLEK MAMA TATA DOMU
- Można użyć tofu do tego przepisu?
- To jest turecki ,,börek''
- Glodna jestem po tym filmiku ;-)