BARSZCZ UKRAIŃSKI - prawdziwy, ukraiński przepis{



BARSZCZ UKRAIŃSKI - prawdziwy, ukraiński przepis - są potrawy, których przygotowanie wzbudza wiele emocji :) różne są podejścia do przygotowania barszczu ukraińskiego dlatego dzisiaj w naszej kuchni gościmy Andrieja (właściciela genialnej wrocławskiej restauracji z ukraińskim jedzeniem: LVIV - kawior, wódka, bliny https://www.faceboo . Oglądalność: 180629, czas trwania 12m 13s, ocena 3061, reakcje 97.

Wasze opinie


BARSZCZ UKRAIŃSKI - prawdziwy, ukraiński przepis

- Ja gotuje barszcz bez miesa. Buraki gotuje w zupie, wczesniej , pokrojone w mala kostke. Przepis pochodzi od mojej babci z Wilna. Dzisiaj pierwszy raz dodalam przecier... Zobaczymy :) Gotowanie w procesie :)
- Witam. Czy buraki najpierw nieobrane buraki gotujemy?
- zobacz więcej: pergola bioklimatyczna , jak twoje zdanie?
- Ten barszcz nie wyszedł taki czerwony jak kucharz zapowiadał, wyszedł wyblakły a buraki zostały przegotowane czyli zbyt długo były poddane obróbce termicznej. Nie ma żadnego powodu by smazyć tak długo buraki na patelni. Wystarczy na koniec gotowania zupy dodać do garnka i gotując najwyżej 10 minut barszcz nadal będzie w kolorze buraków-ciemno czerwony a na koniec do garnka dodać przecier pomidorowy (opcjonalnie do smaku koncentrat pomidorowy) oraz CZOSNEK.Zalecam zaprawić 1 łyżką mąki ziemniaczanej na 3-4 l zupy, wtedy jest taki aksamitny jak barszcz czerwowy powinien być. Nie wyczujecie tego w zupie ale zdziwicie się jak prawdziwy barszcz Wam wyszedł. Tajemnicą jest właśnie łyżka mąki ziemniaczanej + starty lub wyciśnięty czosnek (co najmniej 2 ząbki). Nie wyobrażam sobie ukraińskiego bez przypraw takich jak 2-3 ziarna angielskie, 2 liście laurowe do gotowania wywaru. Tu jednak nie ma tych przypraw a króluje cukier i ocet. Zrobie tak kiedyś, może zjemy inny rodzaj barszczui może wcale nie gorszy niż ten, który znamy. Pozdrawiam.
- Mam wszystko, oprócz fasoli i kapusty. Fasolę mogę sobie odpuścić, ale chcę żeby było jak poleca pan Andriej. Gonię do sklepu.
🇵🇱♥️🇺🇦!
- Mam wszystko, oprócz fasoli i kapusty. Fasolę mogę sobie odpuścić, ale chcę żeby było jak poleca pan Andriej. Gonię do sklepu.
🇵🇱♥️🇺🇦!
- Nie no barszcz na wieprzowinie. Zbrodnia, tylko na wołowinie i kości szpikowej wołowej.
Moja babcia, która nauczyła się gotować ten barszcz na Ukrainie w czasie wojny dawała jeszcze pomidory, śmietanę a w sezonie zamiast białej fasoli (obowiązkowo drobnej, nie jasia) - fasole szparagową. Buraczki tarła na tarce jarzynowej, żadnego oleju rzepakowego no i nie wkładała mięsa do zupy, mięso tylko dawało smak i wyjmowało się z garnka przed dodaniem buraków i jarzyn a wywar klarowało.
- Nie mogę znaleźć informacji ile marchewki trzeba dodać.
- Barszcz z tego przepisu to sztos! Niewiele ma wspólnego z zupą,którą jadamy pod nazwą barszcz ukraiński. Warto tyle go gotować,pychota!
- Przepis oryginał jutro gotuję. Dzięki.💥💥💥💯
- Żeby jedną zupę gotować 5 godzin😂
- To nie barszcz tylko chujowina z palowinoj okay
- yummy ! dziekuje za video!
- A jaka część mięsa?
- Ugotowałem wedle przepisu, po prostu pychota a jutro będzie pewno jeszcze lepszy.
- Napewno trzeba spróbować. My w domu też gotujemy barszcz ukraiński ale bez czosnku i bez przecieru. Pozdrawiam z Pomorza. Bożena
- Zupa wyszła cudna,dziękuję za inspirację 👌
- Wszystko ale to wszystko smakuje mi jak jest świaże. Nie uznaje zupy ani żadnej innej potrawy na drugi czy trzec dzien. Dla mnie każda potrawa jedzona na następny dzień jest poprastu stara.
- 👍
- Albo gotujcie fasolę oddzielnie, albo wrzucajcie od razu z ziemniakami. Minęła godzina i nadal twarda, a ziemniaki rozgotowane... jakaś masakra.