Bakłażany z pastą z orzechów włoskich (Badridżani) - Kuchnia gruzińska{



Badridżani, czyli bakłażany z pastą z orzechów włoskich to jedna z przystawek gruzińskiej kuchni. O tym jak ją wykonać opowie David Turkestanishvili, właściciel restauracji Rusiko w Warszawie, która w 2015 r. zdobyła główny laur w plebiscycie "Najlepsza warszawska knajpa". Przepis w formie pisemnej: https://bit.ly/2L3lrQ9 Subskryb . Oglądalność: 11881, czas trwania 5m 37s, ocena 156, reakcje 26.

Wasze opinie


Bakłażany z pastą z orzechów włoskich (Badridżani) - Kuchnia gruzińska

- Wszystko fajne tyllo te tajemnicze przyprawy... ten filmik to typowy flex, choc baklazany sie zrumienili.
- Qwra,co to za pajac?
-
- jakimi przyprawami moża zamenic ucho suneli i zapran?
- Wyglada fajnie
- Moze zrobcie rowniez filmik jak zrobic wasze przyprawy :)
- Co wy sie tego tluszczu tak boicie. Zjadacie tony weglowodanow to wam macki rosna nawet na 0%fat. Przeciez to norma wszystko bez tluszczowe smazenie na spray a obwisy widoczne. Moze trzeba pomyslec czy 0%tluszczu dziala?
- A przyprawy to gdzie dostane???
- spoko tylko gdzie ja dostanę takie przyprawy w polsce?
przepis ciekawy, ale jak dla mnie skrajnie bezużyteczny
- Boze swiety ,kucharz nie nauczyl sie smazyc bez tak duzo tluszczu? one plywaja to nazywa sie frytki baklamazan? jak ja bym to zjadla to by mi zoladek wysiadl przez ta olive, jak mozna tak tluste serwowac komus? beeeeh pfuj ze to nikt nie widzi? Ludzie nie jedzcie cos takiego tlustego bo wam serce wysiadzie jak sie tak odzywiac bedziecie a dupa urosnie jak u slonia :D
- ojej widzę że przepis idealny dla mnie :) super! ♥
- Jesteście już ,super :)
- Tłusto wygląda, ciekawe jak smakuje :)
- No wreszcie, bo już tęskniłem
- No w końcu... :) Już myślałam że zrezygnowaliście. Bardzo się cieszę, że wróciliście!!! Gorąco pozdrawiam!